Moje naročilo

AKCIJSKA PONUDBA

NOVO! Ravnotežna blazina Airex® BalancedPad SOLID

Ravnotežna blazina Airex® Balanced pad SOLID predstavlja začetno stopnjo pri vajah ravnotežja. Ker je po težavnosti 50% lažja kot Airex BalancePad Elite je primerna tudi za rehabilitacijo takoj po operaciji, za začetnike in starostnike

Cena: 68,64 € 61,77 €

Airex® blazina TITANIA

Airex® blazina Olympia se uporablja pri borilnih veščinah, v vrtcih, šolah in pri klubskih športih. Namesto, za Airex® blazine tipične rebraste površine, je površina blazine Olympia kockasta. Na zgornji strani ima posebno plast, ki še dodatno preprečuje zdrs ter blazini poveča odpornost in varnost. Airex® blazino Olympia odlikuje debelina 3.2cm, ki pri izvajanju vaj in igri še dodatno poveča udobnost in varnost.

Cena: 478,34 € 382,68 €

Antropozofska medicina pri premagovanju raka

Vir: viva.si

Med zelo uspešne pristope, ki jih v Sloveniji manj poznamo, sodi tudi antropozofski pristop k zdravljenju raka. V Sloveniji nimamo antropozofskih klinik in zdravnikov. Pogoja za ta naziv sta dokončan študij medicine in večletna specializacija iz antropozofske medicine. Antropozofsko medicino je pred skorajda stoletjem utemeljil znanstvenik in filozof dr. Rudolf Steiner in je izraz celostnega pogleda na človeka kot bitje s fizično, duševno in duhovno komponento.

Rudolfa Steinerja poznamo tudi kot "očeta" waldorfske pedagogike in biodinamičnega kmetovanja. Nemara se sprašujete, kakšna je povezava med šolskim sistemom, obliko kmetovanja in metodo zdravljenja? Zelo tesna! Vsem je skupno, da izhajajo iz antropozofskega pogleda na svet, ki razume življenje in procese v njem kot celoto.

Nam najbližja antropozofska klinika je v Celovcu, precej pa jih je tudi v Nemčiji in Švici. Antropozofska zdravila, ki jih proizvajajo v Wali in Weledi, so v Evropi nadvse priljubljena in večino priznavajo tudi uradne zavarovalnice. Med njimi je znano zdravilo iz bele omele Iscador, ki je zelo uspešno prav pri rakastih boleznih. Skrivnosti antropozofske medicine niso le v drugačnih zdravilih; gre predvsem za celosten, holističen pristop in poglobljeno razumevanje razlogov, zaradi katerih sploh nastane rak.

V Sloveniji smo imeli priložnost gostiti antropozofskega zdravnika, dr. Maria Mayrhofferja, ki nam je odstrl drugačen pogled na bolezen, ki nikogar od nas ne pusti hladnega. To besedilo je povzetek njegovega predavanja.

Zakisanje telesa - predpogoj za rak

Tumor raste v kislem okolju, kar je povezano s proizvodnjo mlečne kisline, to pa proizvaja tumor sam. Toda zakisanja organizma ne povzroči samo neustrezna prehrana. Telo zakisamo, tudi če jemo zelo kakovostno hrano. Antropozofi (ki so znani po včasih zelo težko razumljivem jeziku) pravijo, da kislost nastane vsakič, ko energija VDIHA nadvlada energijo IZDIHA. To se zgodi pri stresu, strahu in velikih naporih. Tudi energija, ki je usmerjena na jemanje, pričakovanje ali izsiljevanje, je v resanici energija vdiha. Spomnite se, kako je, če se prestrašite. Vdihnete, zrak pa zadržite v sebi. Vsakič, ko rečete "to je moje", se zgodi nekaj podobnega. Nekaj sprejmete ali pritegnete k sebi in to je energijsko podobno, kot če bi vdihnili in pozabili izdihniti. Vse, kar predolgo zadržujemo v sebi (hrano, čustva, zrak …), pripelje do kisanja telesa.

Proti zakisanju odlično pomaga IZDIH!

Kislina nastaja pri oksidacijski presnovi. Ko ogljikovi hidrati ob pomoči kisika izgorevajo, nastaja ogljikov dioksid, ki gre v kri. Voda ga raztopi, da se utekočini, in nastane ogljikova kislina. Ta gre v pljuča in ogljikov dioksid izdihnemo.

Izdih nam pomaga, nas čisti in zdravi. Energijo IZDIHA v širšem smislu pomeni sprostitev, dober spanec in umetnost. Vsakič, ko polno pozornost posvetite nečemu ali nekomu, pravzaprav dajete. Dajanje je izdih, energija, ki vas zdravi.

To je tudi razlaga, zakaj smeh, petje in ples pomagajo pri zdravljenju. Ko pojete, boste izdihnili do konca! Poskusite se smejati! Smeh nastaja, ko zrak gre iz nas! S smehom iztisnemo celo stare zaloge zraka!

Zato ne preseneča, da ljudje kljub dietam pogosto ne morejo ustaviti zakisanja organizma. Gre za to, da strah vpliva na presnovo močneje kot sestavine v hrani. Velja tudi nasprotno: gotovo ste že srečali optimistične, zadovoljne ljudi, ki se veselijo življenja in razdajajo drugim, njihovo telo pa je kljub velikim naporom in slabi hrani zdravo.

To je osnovno izhodišče, na osnovi katerih je nastalo pet korakov, ki jih antropozofska medicina uporablja pri premagovanju raka.

Prvo, kar vas bo presenetilo, je, da v teh klinikah ne boste tavali v pižamah in poležavali v posteljah. Bolniki so oblečeni "normalno". Namesto s poležavanjem je njihov dan napolnjen z delavnicami, s pogovori, telovadbo, sprehodi … Okolje je prijetno, materiali naravni, veliko pozornosti je posvečeno energiji prostora. V takšnem vzdušju se izvaja naslednjih pet korakov, ki so osnova antropozofskega pristopa k zdravljenju raka.
 

Prvi korak - DIETABeseda dieta pomeni življenjski slog in antropozofska medicina to jemlje dobesedno. Gre za telesno dieto na eni strani in za duševno dieto na drugi. Gre torej za to, kako sta naravnana naše duševno življenje in duhovnost. Če smo dovolj pazljivi, takšna dieta vodi do nečesa, kar lahko imenujemo "čiščenje". Hrana mora biti polnovredna, po možnosti biodinamično pridelana in pretežno rastlinska. Zanimivo je, da bolniki pijejo tudi mleko, vendar le takšno, ki je prišlo od biodinamično gojenih krav z rogovi. Izogibajo se tudi razhudnikom (paradižnik, jajčevci, krompir …). Ta pristop je znan in ga priporočajo številna alternativna zdravljenja, zato ga tokrat ne bomo razčlenjevali. Nemara vas bo presenetila ena podrobnost. Če ste na terapiji v antropozofski kliniki in si za kosilo zaželite paradižnik, vam bodo ustregli. "Tudi duša mora biti zadovoljna in sodelovati pri zdravljenju," pravijo, zato posamezni majhni "grehi" niso prepovedani. Huje je, če nad svojim telesom izvajamo nasilje in ga s terapijo kaznujemo.
 

Drugi korak - UMETNOSTUmetnost predstavlja veliko moč. Dejavna, ne samo pasivna umetnost je ustvarjalnost notranjega človeka, sposobnost navdušenja. Ljudje moderne družbe so v veliki meri izgubili sposobnost navdušenja. Poglejte samo življenje poslovnežev. Vodi jih navidezno navdušenje, ki se začenja pri športu in se nadaljuje v gospodarstvu. Pri tem gre samo za fizično in intelektualno dejavnost. Za čustva, sočutje, lepoto, resnico, dobroto, notranjega ustvarjalnega človeka pri teh dejavnostih ni prostora.

Umetnost pomeni spodbujanje in negovanje notranjega ustvarjalnega človeka. V okviru terapije to pomeni terapijo z risanjem, zlasti intenzivno ukvarjanje z barvami v akvarelni tehniki, sem sodijo tudi evritmija (oblika poglobljene telovadbe) ter glasbena in govorna terapija. Kdor za to možnost zdravljenja sliši prvič, bo imel verjetno težave pri verjetju v uspešnost takega zdravljenja. Dr. Mayrhoffer pravi, da antropozofski zdravniki vedo, da prav tovrstno zdravljenje zdravi vzroke bolezni.

Umetnost omogoči nekaj, kar je odločilno za potek zdravljenja: umetnost spravi človeka v gibanje. Če otrok v vas ne bo zaživel in se razveselil življenja, vas ne bo moglo zganiti nobeno zdravilo.
 

Tretji korak - NEGANaslednji dejavnik je terapija z nego. Sem spadajo masaže, vtiranja, kopeli in obloge, vse to pa so prvine, ki izredno spodbujajo sile zdravljenja. Biodinamiki so še posebni mojstri, ko gre za uporabo barvne terapije, aromaterapije, zeliščnih kopeli in masaž. Pri nas, a tudi v svetu jih podcenjujemo. Več pozornosti so deležne šele v zadnjih desetletjih. Kaj vse lahko dosežemo z njimi! Tradicionalna ljudska medicina to možnost krepitve sil ozdravljenja dobro pozna. Zdi se, da sodobni človek ne spoštuje svojega telesa in ga tudi ne jemlje zares. Številni ljudje že vedo, da se telo odzove z boljšim zdravjem, če terapevt nanj položi roko. Tega stroji ne morejo nadomestiti. Antropozofi so s pazljivim opazovanjem delovanja telesa in s spoznavanjem modrosti narave razvili tudi posebne terapije, denimo ritmično masažo, ki jo čutite, kot da bi vam valovi pljuskali ob telo. To metodo je razvila žena dr. Hauschke in je tudi zdaj osnova izvajanja holističnih obravnav po načelih dr. Hauschke. Antropozofi posvečajo veliko pozornost tudi limfni drenaži. Elisabeth Sigmund je sodelovala z ustanovitelji limfne drenaže in ta dragocena znanja so v rabi še zdaj. (Kot rečeno, v Sloveniji še nimamo antropozofskih zdravstvenih ustanov, zato pa ima vsaj deset kozmetičnih salonov certifikat za izvajanje holističnih obravnav po dr. Hasuchki).
 

Četrti korak - ZDRAVILASeveda antropozofska medicina pozna tudi zdravila, z izjemo kemoterapije, ki je ne priporoča.

Pomembno zdravilo je Iscador, preparat iz bele omele. Iscador preverjeno pomaga pri zdravljenju raka. Če veliko količino izvlečka bele omele vbrizgamo v tumor, celice tumorja odmrejo.

Zdravila iz bele omele ne jemljemo oralno, saj želodčni sokovi zmanjšajo njen učinek. Primernejše je injiciranje. V obliki čaja pomaga pri težavah s sklepi, nihanju krvnega tlaka in proti visokemu krvnemu tlaku. Bela omela učinkuje antidepresivno, odpravlja strahove in izboljšuje razpoloženje.

Bela omela spodbuja imunski istem, kar je opazno v dvigu telesne temperature in ritmiziranju bioritmov. Bolniki z rakom imajo navadno znižano telesno temperaturo (celo do 35 oC in brez opaznega nihanja temperature čez dan, ki je značilno za zdravega človeka). Bela omela učinkovito ogreje organizem in ga spravi v zagon.

V okviru antropozofske terapije dodajajo še homeopatska zdravila. Zelo pomembnih je sedem kovin: svinec, kositer, železo, baker, živo srebro, srebro in zlato.

Zdravnik poskuša ugotoviti, katero področje duševnosti, ki vedno močno vpliva na fizično telo, je pravzaprav dopustilo bolnikovo bolezen, nato pa ga z rabo teh kovin pozitivno spodbuja.
 

Peti korak - POGOVORGre za pogovor z zdravnikom. Pogovor zdravnika z bolnikom je umetnost. Številni, predvsem rakavi bolniki praviloma pogrešajo pravi pogovor z zdravnikom. To ni nič nenavadnega, zlasti če pridemo v veliko bolnišnico, kjer je zdravljenje rutina, zdravniki pa raje zbežijo, kot da bi se spustili v poglobljen pogovor. Pogovor z zdravnikom je lahko izredno dragocen. Če ga zdravnik vodi z občutkom, se bolnik lahko sreča sam s seboj in doživi nekakšno notranje ozdravljenje.

Dr. Mario Mayrhoffer je specialist za notranje bolezni. Pozneje je opravil tudi podiplomski študij antropozofske medicine. V Celovcu je soustanovitelj klinike Mariahilf na Radetzki Strasse.

Avtor članka: Sanja Lončar

Link: http://www.viva.si/Alternativna-in-naravna-pomo%C4%8D/2589/Antropozofska-medicina-pri-premagovanju-raka

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Vitacenter d.o.o.